In hun podiumdebuut brengen de jongens van het Gentse collectief Frankie theater met de energie van een rockconcert en de charme van poppenkast. ‘Vree wijs’.

Filip Tielens

Frankie/Campo

Het universum van Frankie is fragmentarisch, rommelig en imperfect, maar ook filmisch, grappig en ontroerend. Op het podium zorgt de wisselwerking tussen de livemuziek en de machinaal aangedreven installaties voor een uitdijend tableau, waarin schelle gitaren, ruis, kraak, belabberde poppen, visdraad en hout de hoofdrol spelen. Van totale mislukking tot tropische idylle – Laguna Beach ontwapent steeds door zijn vrolijke naïviteit. 

Frankie is Simon Lynen, Vincent Lynen, Brecht Hayen, Jef Staut en Timo Fannoy. De groep brengt beeld en geluid samen in verschillende installaties, ergens tussen performance en concert in. Gaandeweg creëren ze situaties die niet noodzakelijk narratief hoeven te zijn. Video, tv, livemuziek of animatie – welk medium ze ook gebruiken, nonchalance en ambiance uit hun atelier sluipen doelbewust het podium op. 

Frankie wordt ondersteund door het Gentse kunstencentrum CAMPO in een langer samenwerkingstraject. Deze eerste productie is het resultaat van enkele korte residentieperiodes.

Van & met: Simon Lynen (zang & trompet), Vincent Lynen (gitaar), Jef Staut (bas), Brecht Hayen (gitaar) & Timo Fannoy (drum) 
Productie: CAMPO
Met de steun van: De Brakke Grond & deBuren
Met dank aan: Gouvernement